Ločilno sredstvo SP-900

Ločilno sredstvo SP-900

ZNAČILNOST

SP-900 je visokotemperaturni delno permanentni ločilni sistem za nanašanje s krpo ali brizganjem. Odlikuje se s svojimi dobrimi lastnostmi za uporabo tudi na mrzlih (najmanj 20 °C) površinah in z zelo dobrim učinkom ločevanja. Ločilno sredstvo se le minimalno prenaša s kalupa na izdelek, tako da je mogoče odlitke preprosto naknadno obdelati.
SP-900 v izredno tankem sloju zagotavlja močan oprijem na še tako gladko površino kalupa in s tem minimalno izločanje na kalupu.

PODROČJE UPORABE

Ločevanje npr. s steklenimi vlakni ojačene umetne mase in kovinskih modelov. Primeren je za uporabo tudi pri povišanih temperaturah polimerizacije (do 200 °C). Uporaba sredstva za zatesnitev SP-910 lahko poveča učinek.
OBDELAVA

Z modelov je treba pred uporabo odstraniti ostanke ločilnega in zaščitnega sredstva ter masti. Za čiščenje modela lahko po mehanskem čiščenju uporabite SP-905 ČISTILO. Kakovostni in trajni ločilni sloj lahko nastane samo na čisti površini. Pri prvi uporabi se nanese v najmanj 3–5 tankih, enakomernih slojih, s čisto krpo, ki ne pušča vlaken. Pri temperaturah modelov nad 60 °C priporočamo nanos z brizganjem. Preprečiti morate nastanek lužic in kapljic. Upoštevati morate čas sušenja od 5 do 10 minut med posameznimi nanosi.

Pri sočasni uporabi izdelka SP-910 SEALER-TESNILO se delno permanentno ločilno sredstvo prav tako nanaša v 3-5 slojih s čisto krpo, ki ne pušča vlaken, na tanko in enakomerno na predhodno obdelani model. Tudi tukaj je treba po nanosu vsakega sloja upoštevati čas sušenja od 5 do 10 minut. Po nanosu zadnjega sloja je treba upoštevati dodatni čakalni čas 60 minut. Segrevanje modela na pribl. 40–50 °C pospeši proces polimerizacije ločilca.
Pri uvedbi novega ali očiščenega modela priporočamo naknadno nanašanje ločilca SP 900 po prvih 5 do 7 razkalupljanjih. S tem zagotovimo zadostno zasičenosti površine kalupa.

Tako obdelani model omogoča številna razkalupljanja. Če učinek ločevanja slabi, zadostuje enkratni nanos ločilnega sredstva, pri čemer je treba upoštevati polimerizacijski čas najmanj 30 minut!

SKLADIŠČENJE: Ne skladiščite na prostem, zaščitite pred vročino in mrazom. Posoda je pod tlakom, zato jo previdno odprite. Hladni material pred uporabo segrejte na sobno temperaturo. Posode ne puščajte odprte. Čas skladiščenja v neodprti originalni posodi pribl. 6 mesecev.

POZOR: Po odprtju morate vsebino posode čim prej porabiti. Izdelek lahko pri daljšem skladiščenju ostankov izgubi svojo učinkovitost.

Se zanimate za ta izdelek?
Pošljite povpraševanje