O nas

O nas

Vizija o danes uspešnem podjetju Carsystem d.o.o. iz Kranja na področju avto popravil sega v jesen, leta 1998, ko sta soustanovitelja Andrej Jamnik in Janez Potočnik, sprva ustanovila podjetje KemTrade d.o.o. in takrat kljub svoji viziji ter želji nista slutila, da bo podjetje v tako hitrem času doživelo tako uveljavljenost na domačem kot tudi tujem trgu. Že v začetku delovanja KemTrade d.o.o. pridobi status ekskluzivnega predstavnika družbe Vosschemie GmbH na teritoriju Republike Slovenije.

Ledina distribucije avtoličarskih potrošnikov je za podjetje KemTrade d.o.o. predstavljala izziv, ki sta se ga družabnika profesionalno lotila. Kljub oranju ledine pa so bila prizadevanja usmerjena tudi v pridobitev zastopstva svetovno priznanega dobavitelja avto lakov, to je francoski R-M, sicer blagovna znamka koncerna BASF. Tudi ta prizadevanja so se izkazala za še eno dobro poslovno odločitev v nizu mnogih.

Na robu tisočletja, v letu 2000, podjetje uspešno raste z obema glavnima dobaviteljema, R-M in Vosschemie GmbH.

V letu 2003 v lastniško strukturo vstopi Vosschemie GmbH. S tem se spremeni tudi ime družbe in sicer se Kem Trade preimenuje v Carsystem d.o.o., to je naziv Vosschemijeve blagovne znamke s področja avto popravil.

S tem se poslovanje KemTrade d.o.o. konča in se uspešno začeta poslovna pot nadaljuje pod imenom  Carsystem Slovenija. In ravno slednja poslovna odločitev je imela pozitiven vpliv na že tako uspešno mlado podjetje.

Tako s časom Carsystem Slovenija postaja še prepoznavnejši, hkrati pa v lastniško strukturo družba pridobi uglednega in močnega partnerja in postane članica svetovne družine. Z leti Carsystem pridobiva nove in nove poslovne partnerje, med njimi tudi Citroën Slovenija in Peugeot Slovenija. Z dobavo barv za popravilo poškodb na proizvodni liniji sodelujejo s tovarno Revoz in pričnejo sodelovati še z Avtohišo Real iz Ljubljane, ki je tudi danes naš največji kupec iz avtoličarske stroke.

Čeprav našemu podjetju avtoličarske stranke predstavljajo glavni vir poslovanja, pa uspešno sodelujemo tudi z drugimi slovenskimi podjetji pri dobavi aluminijevih pigmentov, poliesterskih smol in steklenih vlaken. Tako smo danes tudi predstavnik japonskega izdelovalca aluminijevih pigmentov Toyal, turškega proizvajalca steklenih vlaken CamElyaf in kompozitov Peinture de Medoc ter cenovno dostopnejšo linijo avto lakov grškega proizvajalca HB Body. K ličarskim potrošnim materialom pa lahko ponudimo opremo za ličarske delavnice proizvajalcev B-Tec, DeVilbiss, in Dynabrade.

Zagotovo pa si, kot velik uspeh in potrditev uspešnega delovanja štejemo najvidnejše priznanje na področju gospodarstva, 6. mesto na izboru za gorenjsko Zlato Gazelo v letu 2006. Od takrat pa nas pot vodi proti vrhu, med najboljše.

Jeseni 2008, ob svoji jubilejni 10.obletnici je podjetje dobilo tudi nov sedež v Kranju, kjer je zraslo popolnoma novo trinadstropno poslopje s poslovnimi prostori, konferenčno dvorano in prostori za teoretična šolanja strank ter skladiščem.

Desetletje kasneje Carsystem še vedno piše zgodbo o uspehu in za leto 2018 prejme prestižno priznanje zlate bonitetne odličnosti , ki jo družba Bisnode AB podeljuje v 19 evropskih državah. Tako podjetje Carsystem tudi uradno predstavlja najbolj zanesljivega in kredibilnega partnerja v svoji panogi. Novembra istega leta podjetje obeleži tudi dvajset let uspešnega delovanja z gala dogodkom, ki je kronanje že tradicionalnega prijateljstva med zaposlenimi in poslovnimi partnerji podjetja Carsystem. Tako pri podjetju BASF Coatings kot tudi pri Vosschemie GmbH niso skrivali zadovoljstva nad dve desetljetji dolgim sodelovanje. In tako Carsystem prejme s strani BASF Coatings ter Vosschemie GmbH  še posebne plakete za enega najboljših zastopnikov v Evropi.

Carsystem d.o.o. danes, z devetimi zaposlenimi, tvori uspešen tim z optimističnimi ambicijami za prihodnost. V ospredju pa je vsekakor njihova odlika strokovnosti in cenjen ter pristen odnos do strank. Največ pa jim pomeni podpora njihovih strank, ki z dolgoletno zvestobo dokazujejo, da so na pravi poti. Da lahko tudi sami uspešno konkurirajo na svojem trgu zaradi izbire Carsystemovih visoko kvalitetnih izdelkov.

Naša vizija je jasna:

"Poglabljati že tradicionalno prijateljstvo med zaposlenimi in strankami ter hkrati z svojimi dobavitelji nuditi ne le izdelke, ampak celovite rešitve v dejavnosti. Strankam nuditi dodatna znanja in celovite programe vodenja in obvladovanja procesa. Zato so naše stranke inovativni in k napredku usmerjene družbe in posamezniki."

Andrej Jamnik in Janez Potočnik

Ime podjetjaCarsystem, trgovina s kemičnimi proizvodi, d.o.o.
NaslovSavska loka 20 b, 4000 Kranj
Telefon04 23 67 255
Faks04 20 24 805
E-poštacarsystem@carsystem.si
Ident. št. za DDV46367390
Matična številka1338013000
TRRIBAN SI56 0202 4005 1633 059 NLB d.d.
IBAN SI56 0433 1000 3384 930 KBM d.d.
DDV zavezanecda
Lastništvozasebno
Datum registracije12.11.1998
Reg. organOkrožno sodišče Kranj
Št. reg. vložka 
Osnovni kapital 
DejavnostG51.550 - Trgovina na debelo s kemičnimi proizvodi