R-M avtolaki

Avtolaki R-M

Vse se je začelo z "raco"

Res je, vse se je začelo z raco; z vabo za lov na race, ki jo je izdelalo podjetje Mason Decoy Factory iz Detroita, v letu 1896.

V letu 1919 je Herbert Mason, ustanovitelj tovarne Mason Decoy Factory združil moči s svojim prijateljem in skupaj sta ustanovila Rinshed-Mason Company, ki je kmalu postala največji dobavitelj barv v takrat hitro rastoči avtomobilski industriji.

R-M je hitro pridobil na ugledu in postal znan po svojih inovacijah ter je zaradi svojega slovesa postal prvo podjetje, ki je Cadillacu dostavljalo lake visokih zmožnosti. Prav tako je podjetje R-M prednjačilo v testiranju zmožnosti svojih barv in lakov v različnih vremenskih razmerah. Tovrstna testiranja so kaj kmalu postala standard za vse proizvajalce barv in lakov.

Kar še ni vse; leta 1931 je R-M trgu predstavil prvi kovinski “finish” za osebna vozila, leta 1948 pa prvo bazo za mešanje barv, ki je bila podlaga za mešalno shemo, ki jo danes pozna in uporablja celotna barvna industrija.

R-M filozofija

R-M načrtuje globalno ponudbo, ki je usmerjena v dolgoročno donosnost naših strank v karoserijskih delavnicah, ter spoštuje okolje uporabnikov.

Naša filozofija

Globalno R-M ponudbo sestavljajo izdelki, merjenje barv, storitve in usposabljanje. Ponudba prav tako obsega tehnična pričakovanja, zahteve po donosnosti in potrebo po gospodarskem razvoju naših strank.

Naši izdelki zadovoljijo vse potrebe karoserijskih delavnic, z minimalnim številom izdelkov. Paleta proizvodov je namenjena enostavni in hitri uporabi, zmogljivost proizvoda pa bo zajamčeno znatno izboljšala produktivnost vsake karoserijske delavnice. R-M je okolju prijazen in vsak R-M izdelek je v skladu z najbolj strogimi standardi na tem področju.

Smo vodilno podjetje na področju merjenja barv s pomočjo naših orodij za merjenje barv, ki zagotavljajo hitro, natančno ujemanje barv za mešanje in razprševanje.

Naša ponujena storitev, Programmes for Success, temelji na dveh vidikih: izboljšave vodenja in produktivnosti delavnice, ter razvoj podjetja.

Naše prodajno osebje je usposobljeno za uporabo vrhunske tehnologije, ki vam omogoči individualne rešitve. Prav tako je usmerjeno k prepoznavanju vsake priložnosti za izboljšanje proizvodnje in donosnosti vaše karoserijske delavnice, in sicer preko izboljšanja učinkovitosti in razvoja novih tehnik.  Ponujamo programe usposabljanja namenjene vsem našim strankam, pri čemer imamo vedno v mislih razvoj praktičnih tehnik ličenja v skladu z R-M filozofijo povečanja proizvodnje in donosnosti preko zmanjšanja porabe materiala in trajanja proizvodnega procesa.

Pri trženju naše globalne ponudbe se sklicujemo na učinkovito distribucijsko mrežo, ki je zavezana razvoju resničnega partnerstva z našimi strankami v karoserijskih delavnicah.

Vedno eno rešitev pred drugimi.