SREDSTVO IN POLNILO SP-910

Delno permanentno ločilno sredstvo in polnilo SP-910 Versiegler

ZNAČILNOST
SP-910 je sredstvo za zatesnjevanje, ki se nanaša ročno ali z briganjem in ki tvori oprijemajoči se sloj na površini modela. Sredstvo za zatesnjevanje ima dober lastni ločevalni učinek, vendar ga je treba uporabljati v kombinaciji z ločilnim sredstvom SP-900 Ločilcem, da se podaljša življenjska doba ločilnega sloja.

PODROČJE UPORABE
Zatesnjevanje por pri s steklenimi vlakni ojačanimi ali kovinskimi kalupi. SP-910 je ekonomičen za uporabo, optimalne rezultate ločevanja pa boste dobili z ločilnim sredstvom SP-900. S hkratno uporabo SP 900 in SP 910 zagotovimo veliko število razkalupljanj in pri tem preprečimo kopičenje ločilnega sredstva na modelu. Prenos ločilnega sredstva na izdelke je majhen.

OBDELAVA

Pred uporabo je treba z modela skrbno očistiti ostanke masti in ločilnih sredstev. Za to priporočamo brušenje in naknadno čiščenje S čistilom SP-905. Sredstvo za zatesnjevanje SP-910 se pri prvi uporabi nanese v 3–5 slojih na tanko in enakomerno na model s čisto krpo, ki ne pušča vlaken. Po vsakem nanosu posameznega sloja upoštevajte sušilni čas 5–10 minut.
Po zadnjem nanosu upoštevajte polimerizacijski čas 60 minut, preden nadaljujete z obdelavo.
Nato se delno permanentno ločilno sredstvo SP-900 prav tako nanaša v 3-5 slojih s čisto krpo, ki ne pušča vlaken, na tanko in enakomerno na predhodno s SP 910 obdelanim modelom. Znova je treba upoštevati čakalni čas 5-10 minut po nanosu posameznega sloja. Po nanosu zadnjega sloja je treba upoštevati polimerizacijski čas 60 minut. Segrevanje modela na pribl. 40–50 °C pospeši proces polimerizacije.

Pri uvedbi novega ali očiščenega modela priporočamo naknadno nanašanje ločilca SP 900 po prvih 5 do 7 razkalupljanjih. S tem zagotovimo zadostno zasičenosti površine kalupa.

Tako obdelani model omogoča številna razkalupljanja. Če učinek ločevanja slabi, zadostuje enkratni nanos ločilnega sredstva, pri čemer je treba upoštevati polimerizacijski čas najmanj 30 minut!

SKLADIŠČENJE: Ne skladiščite na prostem, zaščitite pred vročino in mrazom. Posoda je pod tlakom, zato jo previdno odprite. Hladni material pred uporabo segrejte na sobno temperaturo. Posode ne puščajte odprte. Čas skladiščenja v neodprti originalni posodi pribl. 6 mesecev.
POZOR: Po odprtju morate vsebino posode čim prej porabiti. Izdelek lahko pri daljšem skladiščenju ostankov izgubi svojo učinkovitost.

Se zanimate za ta izdelek?
Pošljite povpraševanje