Novosti

Tekmovanje Najboljši avtoličar R-M 2013

Ole Kristian Fureid z Norveške je zmagovalec mednarodnega zaključnega tekmovanja za najboljšega avtoličarja R-M. Tekmovanje je potekalo med 8. in 10. oktobrom 2013 v kraju Cleirmont de l’Oise v Franciji, v tamkajšnjem centru za usposabljanje avtoličarjev, ki je v lasti R-M, podjetja za izdelavo barv in lakov za avtomobile pod okriljem BASF. Elvis Hušić iz Slovenije je zasedel drugo mesto, Steve Poiret iz Belgije pa tretje.

18 tekmovalcev iz Azije-Pacifika, Evrope in Južne Afrike je tekmovalo na tridnevnem mednarodnem zaključnem tekmovanju po tem, ko so bili izbrani na državnih zaključnih tekmovanjih, ki so potekala po vsem svetu od 2012. Najboljši ličarji so bili nagrajeni s sodelovanjem na zaključnem tekmovanju. “Tekmovanje za najboljšega ličarja R-M je znova pokazalo, da sodelujemo z najboljšimi avtoličarji: mladi talenti so prikazali odlične dosežke. Naš cilj je zagotavljanje inovativnih rešitev, s katerimi bodo naše stranke bolj uspešne,” je povedal Harald Pflanzl, višji podpredsednik Automotive Refinish Coatings Solutions Europe: “Z novim R-M centrom za usposabljanje avtoličarjev imamo odlično lokacijo in nudimo edinstveno osnovo za izmenjavo znanja ter veščin z našimi klienti in poslovnimi partnerji, kot so 3M, DeVilbiss, EMM, RUPES, SATA.”

Vseh 18 mladih ličarjev, vsi so mlajši od 30 let, je pokazalo svoj talent v širokem naboru zahtevnih testov tehničnih spretnosti. Med njimi je tudi test najnovejše in zelo učinkovite tehnologije barvanja, ki uporablja R-M barvo ONYX HD na vodni osnovi, tehnike popravila in nanosa, testi barv, svetovalna naloga in pravilna raba potrošnega materiala. Sodelujoči so bili iz sledečih držav: Avstrije, Belorusije, Belgije, Bolgarije, Francije, Nemčije, Italije, Japonske, Nizozemske, Norveške, Poljske Portugalske, Rusije, Slovenije, Španije, Južne Afrike, Švice in Velike Britanije. Najboljši poslovni partnerji 3M, Devilbiss, EMM, RUPES in SATA so z govori in proslavo mladih talentov aktivno podprli tekmovanje skupaj z R-M-jevimi stalnimi poslovnimi partnerji Festool, Horn & Bauer, Mettler-Toledo, Norton/StGobain, SIA Abrasives in Teroson.

Zadnji dan je potekala “VIP barvna naloga”, v kateri so finalisti lahko prikazali svojo lastno oblikovano barvno shemo na pomanjšani maketi avtomobila, pri čemer so uporabili najnovejše OEM barvne trende. Tekmovanje odseva R-M-ov ugled premium znamke avtomobilskih barv in njihovo strast do barv in dizajna s strokovnjaki avtomobilskih proizvajalcev in sveta dizajna. Mark Gutjahr, vodja Design Europe pri BASF, je ocenjeval to dodatno nalogo barvanja.

V R-M centru za usposabljanje avtoličarjev smo sodelujočim in medijem predstavili nov večnamenski DIRECTFILLER BLACK, WHITE and GREY. Razkrili smo tudi na novo zasnovani Colormaster ter nov interaktivni nanos barve. Dogodek se je, povsem v slogu znamke R-M, prvič odvil v R-M CUBE – in tako predstavil duh dizajna in trenda avtomobilskih barv, podkrepljenim z barvnimi oblikami barv CARIZZMA od R-M in Citroën DS3 mat THP 155  SPORT CHIC.

Prihaja sodnik!

Mednarodnemu tekmovanju za najboljšega avtoličarja je predsedovala žirija, katero je vodil Ronny Raeymaekers, vodja R-M centra za usposabljanje avtoličarjev, ostali sodniki pa so zelo izkušeni svetovni učitelji in priznani strokovnjaki iz R-M akademije.

Ronny Raeymaekers, predsednik žirije in vodja R-M centra za usposabljanje avtoličarjev, je zaključil: “Zelo sem zadovoljen z rezultati tega velikega dosežka Oleja Kristiana Fureida, ki je prvič zastopal Norveško na tem tekmovanju. Vsi finalisti so pokazali odločnost, saj je konkurenca bila zelo velika in pogoji edinstveni. Ves R-M in žirija čestita zmagovalcu in njihovim ekipam.”

R-M barve in laki za avtomobile: pomemben del premazov BASF

Podjetje BASF pod znamko R-M trži veliko izbiro sistemov za barvanje avtomobilov, pir čemer se osredotoča na ekološko učinkovite temeljne premaze na vodni osnovi ter barve z visoko vsebnostjo trdnih snovi. Z uporabo teh sistemov dosegate zakonska določila o zmanjšanju topil po vsem svetu, sami izdelki pa dosegajo enake standarde kakovosti glede videza in obstojnosti kot barve na osnovi topil. Podjetje nudi na tem področju zelo širok nabor storitev za pomoč strankam. R-M Automotive Refinish Paints je odobren s strani večine vodečih svetovnih proizvajalcev avtomobilov za poprodajna popravila ter prva izbira nekaterih svetovno najbolj prestižnih avtomobilskih podjetij zaradi svojega strokovnega znanja o barvah.